Sałatka warzywna z chrupiącymi kąskami

0 (0 ocen)

  • Średni

Sałatka idealna na wiosenne śniadanie. Dużo witamin i moc energii...

  • Średni

Składniki:

  • - sałata: 0.5 sztuki
    - rzodkiewki: 3 sztuki
    - pomidory: 2 sztuki
    - jajka ugotowane na twardo: 2 sztuki
    - surowe jajko: 1 sztuka
    - filet z kurczaka: 20 dekagramów
    - płatki kukurydziane: 10 dekagramów
    - starty parmezan: 1 łyżka
    - mąka: 3 łyżki
    - sól, pieprz: 1 szczypta
    - musztarda z zielonym pieprzem młotkowanym: 1 łyżka
    - ocet jabłkowy: 1 łyżka
    - oliwa: 2 łyżki
    - majonez: 3 łyżki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Sałatka warzywna z chrupiącymi kąskami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso pokroić w cienkie kawałeczki, oprószyć solą i pieprzem. Obtaczać z rozkłóconym jajku oraz mące zmieszanej z lekko pokruszonymi płatkami. Smażyć na oleju, osączyć i ostudzić. Musztardę wymieszać z oliwą, octem, majonezem i parmezanem. Sos schłodzić w lodówce. Sałatę umyć, osuszyć i porwać na kawałki. Dodać pokrojone w ósemki pomidory, rzodkiewki w plasterki i przestudzone kąski z kurczaka. Jajka oskubać, również pokroić w plastry, dodać do sałatki. Całość polać sosem. Doprawić tuż przed podaniem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Piknik

Podobne przepisy

To może cię zainteresować