sałatka warstwowa z tuńczykiem

4.5 (196 ocen)

wspaniała sałatka na różne imprezy okolicznościowe, szczególnie dla lubiących smak tuńczyka

Składniki:

  • 2 puszki tuńczyka w oleju
    puszka kukurydzy
    1 cebula / duża
    5 jajek
    2 marchewki / średnie
    majonez/kilka łyżek
Wystaw ocenę:

4.5 (196 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Sałatka warstwowa

Sałatka warstwowa z tuńczykiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Marchewkę, następnie zetrzeć na tarce na dużych oczkach,
    Jajka ugotować, oddzielić białko od żółtek, oddzielnie zetrzeć na tarce,
    Cebulę pokroić w kosteczkę, sparzyć (przelać wrzątkiem),
    Tuńczyka i kukurydze odcedzić na sitku
  • 2. w salaterce układać warstwowo:

    starte białka
    pokrojoną cebulę
    odsączonego tuńczyka
    warstwę majonezu
    starte marchewki
    kukurydze
    warstwę majonezu
    starte żółtka

Porady

można ułożyć na wierzchu sałatki warstwę pokrojonego szczypiorku

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Sałata Tuńczyk

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować