Sałatka warstwowa z tuńczykiem.

4.5 (189 ocen)

  • 40 min

Sałatka dla wszystkich, którzy cenią smak tuńczyka połączonego z warstwami np pomidora oraz żółtego sera.

  • 40 min

Składniki:

  • 6-7 jajek
    15 dkg sera żółtego
    tuńczyk w oleju
    por
    czerwona papryka- surowa
    2 pomidory
    majonez
Wystaw ocenę:

4.5 (189 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Jajko

Sałatka warstwowa z tuńczykiem. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka gotować na twardo ok 10 minut. W tym czasie oddzielić olej od tuńczyka. Po ugotowaniu jajek białko zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Tak samo postąpić w przypadku sera. Por poszatkować. Paprykę oraz pomidory pokroić w kostkę. Żółtka poktuszyć na talerzyk.
  • 2. Tak przygotowane składniki układać w następującej kolejności:
    1. Białka starte na tarce.
    2. Połowa startego, żółtego sera.
    3. Majonez- posmarować ser.
    4. Tuńczyk.
    5. Por.
    6.Majonez- posmarować por.
    7. Reszta żółtego sera.
    8. Papryka.
    9. Skruszone żółtka.
    10. Pomidory.
    11. Górę udekorować majonezem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka Pomidor Tuńczyk

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować