Sałatka warstwowa z tuńczykiem

4.49 (183 ocen)

Świetnie się sprawdza na Święta oraz inne okazje i uroczystości.

Składniki:

  • 1 mała kapusta pekińska
    2 puszki tuńczyka w sosie własnym
    1 puszka kukurydzy konserwowej
    2 cebule
    6 ogórków konserwowych
    6 jajek
    ketchup,ok.400g
    majonez,ok.400g
Wystaw ocenę:

4.49 (183 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Sałatka warstwowa

Sałatka warstwowa z tuńczykiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę pekińską umyć i poszatkować.
  • 2. Tuńczyka i kukurydzę dobrze odsączyć z zalewy.
  • 3. Cebulę i ogórki pokroić w kostkę.
  • 4. Jajka ugotować na twardo i pokroić w kostkę.
  • 5. W dużym,przezroczystym naczyniu układać warstwy:kapusta,tuńczyk,majonez,ogórek,cebula,ketchup,kukurydza,ketchup,jajka,majonez,kapusta.

Porady

Sałatkę najlepiej wstawić do lodówki do przegryzienia.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować