Pyszna i bardzo smaczna sałatka warstwowa na bazie nadziewanych pierożków,ogórka zielonego,czerwonej papryki,szczypiorku,kukurydzy i szynki konserwowej. Polecam na każdą okazję pięknie się prezentuje i wszyscy za nią przepadają.
25 min
Składniki:
1 opakowanie pierożków tortellini z serem
czerwona papryka
ogórek zielony
pęczek szczypiorku
puszka kukurydzy
czerwona cebula
300 g szynki konserwowej
mały słoiczek majonezu
pieprz kolorowy
sól
oliwa
Sałatka warstwowa z tortellini - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Pierożki ugotować wg przepisu n opakowaniu z dodatkiem oliwy i odcedzić. Szczypiorek drobno pokroić.Ogórka i cebulę obrać,kukurydzę odsączyć z zalewy.Paprykę oczyścić z gniazd nasiennych i pokroić w kostkę wraz z cebulą,ogórkiem i szynką konserwową.
2.W salaterce układać warstwami: 1/2 pierożków,kukurydza,oprószyć pieprzem oraz solą i posmarować majonezem. Następnie wyłożyć ogórka i czerwoną paprykę znowu oprószyć przyprawami i posmarować majonezem. Na majonez wyłożyć szynkę i cebulę czerwoną i oprószyć przyprawami i posmarować majonezem. Na wierzchu posypać szczypiorkiem i rozłożyć resztę pierożków.Dowolnie udekorować.
Komentarze