Sałatka warstwowa - koprowa

4.5 (144 ocen)

  • 30 min

Przepis dostałam od koleżanki z pracy spodobał mi się od razu bo uwielbiam świeży koper ;-) Szybka do zrobienia i bardzo aromatyczna posmakuje każdemu.

  • 30 min

Składniki:

  • puszka fasoli czerwonej
    puszka kukurydzy
    3 pomidory
    ogórek świeży
    2 cebule
    5 jajek
    4 plasterki sera żółtego
    koper świeży
    suszony majeranek
    suszona bazylia
    majonez
    jogurt naturalny lub śmietana
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (144 ocen)

Sałatka warstwowa - koprowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • krojenie 1. Fasolę i kukurydzę osączamy z zalewy. Pomidory, cebulę, ogórka i jajka kroimy w kostkę. Koperek siekamy. W salaterce układamy kolejno:
  • etap 1 2. * fasola czerwona - posypujemy suszonym majerankiem
  • etap 2 3. * ogórek zielony - posypujemy świeżym koperkiem
  • etap 3 4. * pomidory - posypujemy pieprzem i suszoną bazylią, na to rozsmarować warstwę majonezu
  • 5. * posolona cebula (proponuję wcześniej ją zasolić i odcisnąć z nadmiaru soku)
  • etap 5 6. * jajka - posypujemy koperkiem
  • etap 6 7. * kukurydza
  • 8. * majonez rozmieszany z jogurtem lub śmietaną, sól, pieprz
  • smacznego :-) 9. * całość posypujemy serem żółtym (pokrojonym lub starym na tarce)

Porady

Z podanej porcji wyszły mi dwie miseczki. Kopru nie żałujcie :-)

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

4.5 (158 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

sałatka warstwowa a'la kebab-gyros

To może cię zainteresować