Sałatka warstwowa "kebab" - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Kapustę cienko zszatkować i posypać Vegetą.
2.Mięso pokroić w drobną kostkę, a przyprawę zalać wrzątkiem.
3.Mięso położyć na suchą, rozgrzaną patelnię, trochę podsmażyć. Następnie zalać zaparzoną przyprawą. Smażyć aż woda wyparuje, a mięso będzie miękkie.
4.Cebulę kroimy w drobną kostkę.
5.Kukurydzę odsączamy, a ogórki kroimy w drobną kostkę.
6.Zimne mięso kładziemy na spód miski, potem pokrojoną cienko cebulę, następnie trochę ketchupu. Potem połowę kukurydzy, połowę kapusty, a na to kładziemy warstwę majonezu. Następnie resztę kukurydzy, ogórki, pozostałą kapustę, warstwę majonezu i ketchup na wierzch.
Porady
Jest to również doskonały pomysł na obiad, wystarczy dodać tylko frytki.
Komentarze