Sałatka warstwowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.1. Na rozgrzaną patelnię dać mięso mielone, dodać sól, pieprz, smażyć pod koniec dodać dwie łyżki koncentratu pomidorowego chwile wszystko razem smażyć, zdjąć z ognia i ostudzić.
2.Do miski porwać małe kawałki sałaty lodowej, na nią dać pomidory pokrojone w kostkę, następnie dać ogórek pokrojony w kostkę, koleinie wyłożyć fasolę czerwoną.
3.Na fasolę wyłożyć wystudzone mięso, następnie posypać kukurydzą.
4.W osobnej salaterce zrobić sos z majonezu i jogurtu naturalnego dodać sól, pieprz, przyprawy, sos powinien mieć konsystencje gęstej śmietany ,tak przygotowany sos należy wyłożyć na kukurydzę następnie posypać z tartym serem żółtym, sałatkę należy dać do lodówki.
Porady
Sałatka najlepiej smakuje na drugi dzień. Pamiętajmy, aby przechowywać ją w lodówce.
Komentarze