Sałatka warstwowa

0 (0 ocen)

  • 60 min

Bardzo smaczna a zarazem ładnie wygląda podczas podania.

  • 60 min

Składniki:

  • Ananas konserwowy
    4 plasterki szynki
    1/2 słoiczka selera konserwowego
    mały por
    1/2 puszki kukurydzy
    papryka konserwowa
    ser żółty
    majonez

Sałatka warstwowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Plastry ananasa (5-6) kroimy w grubszą kostkę i układamy na spodzie salaterki. Następnie kroimy wędlinę i układamy jako kolejną warstwę na ananasach. Kolejną warstwę stanowi seler, por pokrojony w drobna talarki, kukurydza i papryka analogiczne układane warstwa po warstwie. Na koniec jako ostatnio warstwę całość smarujemy grubszą warstwą majonezu i na wierzch trzemy ser żółty.

Porady

Z reguły używam prostej, przezroczystej salaterki, w której całość ładnie się prezentuje a poszczególne warstwy są wyraźnie odznaczone od siebie.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy