Sałatka warstwowa

4.5 (192 ocen)

Sałatkę po raz pierwszy jadłam u cioci na urodzinach. Od tego momentu często gości na naszych stołach, jest szybka i smaczna.

Składniki:

  • - słoik selera konserwowego
    - puszka kukurydzy
    - 10-15 dag szynki konserwowej
    - ananas z puszki
    - 5 jajek ugotowanych na twardo
    - mały słoik majonezu (najlepiej kielecki)
    - por
Wystaw ocenę:

4.5 (192 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Szynki

Sałatka warstwowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Seler i kukurydzę odcedzić na sitku.
  • 2. Szynkę i jajka pokroić w drobna kostkę.
  • 3. Krążki ananasa pokroić w "trójkąty"
  • 4. Por przekroić wzdłuż na pół, a następnie pokroić w cienkie paseczki.
  • 5. Wszystkie składniki układać w misce, najlepiej szklanej (ja układam w naczyniu żaroodpornym) w kolejności:
    - seler konserwowy
    - kukurydza
    - szynka konserwowa
    - ananas
    - jajka
    - majonez
    - por

Porady

Do sałatki najlepiej użyć majonez kielecki.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ananas Kukurydza Por Sałata Szynka Warzywa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować