Sałatka tuńczykowa

0 (0 ocen)

  • 20 min

Smaczna sałatka ,nadaje się na wszystkie imprezy rodzinne.

  • 20 min

Składniki:

  • 1 woreczek ryżu ,
    1 szt papryka czerwona ,
    1/2 szt cebula ,
    1/2 szt papryka żółta ,
    4 szt korniszony ,
    1 szt tuńczyk w oleju ,
    natka pietruszki ,
    lubczyk ,
    pieprz kolorowy ziarnisty
    Sól morska
    2 jajka

Sałatka tuńczykowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ryż gotujemy według przepisu na opakowaniu. Po ugotowaniu odstawiamy i studzimy. Papryki myjemy usuwamy białą błonkę i kroimy w kosteczkę. Cebule ok 1/2 szt siekamy. Korniszony kroimy drobno. Jajka gotujemy obieramy studzimy i kroimy drobno.
  • 2. Natkę i lubczyk siekamy drobno. Wszystko dajemy do zimnego ryżu. Dodajemy tuńczyka z puszki. Mieszamy . doprawiamy sola i pieprzem do smaku.

Komentarze

Podobne przepisy