Sałatka tortilla

0 (0 ocen)

Sałatka najlepiej smakuje następnego dnia, tylko chipsy należy wyłożyć przed samym podaniem .

Składniki:

  • 500 g mięsa mielonego
    3 pomidory
    300 g pieczarek
    1 opakowanie chipsów tortilla
    1 czerwona cebula
    1 puszka kukurydzy
    1 puszka czerwonej fasoli
    200 g żółtego sera
    2 jogurty naturalne
    5 łyżek majonezu
    sól, pieprz
    fiks do spaghetti

Sałatka tortilla - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso podsmażamy z posiekaną cebulą na odrobinie oleju. Fiks do spaghetti wsypujemy do mięsa i podlewamy wodą. Gotujemy tak długo, aż odparuje cały sos.
  • 2. Pieczarki kroimy w plasterki podsmażamy na odrobinie oleju. Ser ścieramy na tarce.
  • 3. Pomidory kroimy na małą kosteczkę. Kukurydzę i fasolę osączamy z zalewy.
    Jogurt mieszamy z majonezem, doprawiając solą i pieprzem.
  • 4. W dużej misce układamy kolejno:
    pomidor
    1/3 sosu
    mięso
    kukurydzę
    pieczarki
    fasolę
    reszta sosu
    starty ser
    chipsy tortilla

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy