Sałatka tęczowa

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Insalata arcobaleno

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - sałata liściasta: 200 gramów
    - rukola: 200 gramów
    - sól i pieprz: 1 szczypta
    - groszek z puszki: 60 gramów
    - pieczarki: 150 gramów
    - ser ementaler pokrojony w kostkę: 150 gramów
    - oliwa z oliwek: 125 mililitrów
    - musztarda: 1 łyżka
    - ocet winny: 1 łyżka
    - jajka na twardo pokrojone w plasterki: 4 sztuki
    - utarta marchew: 1 sztuka
    - drobno pokrojone rzodkiewki: 8 sztuk
    - biała trufla - opcjonalnie: 1 sztuka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Sałatka tęczowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Umyj i osusz sałaty, pokrój na kawałki. Ułóż je na salaterce i dopraw do smaku solą i pieprzem. Posyp je groszkiem. Oczyść, umyj, obierz i cienko pokrój pieczarki. Włóż je do miski, dodaj ser. Przygotuj dressing ubijając w misce oliwę, musztardę, sól, ocet. Połową dressingu zalej pieczarki i dobrze wymieszaj potrząsając miską. Nałóż grzyby na sałatę i przykryj jajkami, marchwią i rzodkiewkami. Tuż przed podaniem skrop resztą dressingu i wymieszaj potrząsając salaterką. Podawaj natychmiast.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Sałata

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Włoska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować