Sałatka szegedyńska

0 (0 ocen)

  • Średni

Pyszna sałatka pochodząca z kuchni węgierskiej. Dzięki ziemniakom jest sycąca, po prostu pyszna!

  • Średni

Składniki:

  • - ziemniaki: 30 dekagramów
    - jajka ugotowane na twardo: 2 sztuki
    - Czerwona papryka: 0.5 sztuki
    - kiszone ogórki: 3 sztuki
    - pomidory: 2 sztuki
    - sałata: 0.5 sztuki
    - sól, pieprz: 1 szczypta
    - ocet: 2 łyżki
    - oliwa: 4 łyżki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Sałatka szegedyńska - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ziemniaki ugotować w łupinach, oskubać i pokroić w plastry. Paprykę oczyścić wraz z pomidorami pokroić w kostkę. Ogórki oraz jajka pokroić w plastry. Sałatę umyć, osuszyć i porwać na kawałki. Wszystko wymieszać. Doprawić do smaku, polać oliwą zmieszaną z octem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować