Sałatka strączkowa

0 (0 ocen)

  • 15 min

Sałatka jest prosta, syta dzięki fasoli, ale i pożywna, bo z samych warzyw. Ser dodoaje pikantności wraz czosnkiem, a sok z cytryny sprawia,ze sałatka nie jest mdła.

  • 15 min

Składniki:

  • papryka czerwona strąk
    puszka fasoli czerwonej
    puszka kukurydzy
    pół główki cebuli
    4 ząbki czosnku
    sok z połowy cytryny
    łyżka keczupu
    20 dag sera żółtego
    400 g majonezu
    sol, pieprz, tymianek, oregano

Sałatka strączkowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • sałątka 1. Paprykę i ser pokroić w grubą kostkę, dodać odcedzoną fasolę i kukurydzę. Poszatkować cebulę i drobno posiekać czosnek.
    Dodać majonez, przyprawy, keczup. Wymieszać w dużej misce.

Porady

Sałatka musi "przejść". Najlepsza jest na drugi dzień.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy