Sałatka słodko-kwaśna

4.5 (175 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Jest doskonałym pomysłem na niskokaloryczną, chrupiącą i zdrową przekąskę. A na dodatek niewymaga dużo pracy.

Składniki:

  • ● 2 selery naciowe
    ● 1 puszka ananasa
    ● 1 puszka kukurydzy
    ● niecała szklanka ryżu (ugotowanego na sypko)
    ● majonez
    ● sól
    ● pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (175 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Sałatka słodko-kwaśna - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Łodygi selera myjemy i kroimy
    w drobną kostkę. Plastry
    ananasa osączamy z zalewy
    na sicie i kroimy w drobną
    kostkę. Kukurydzę osączamy
  • 2. Pokrojonego selera przekładamy
    na sito i przelewamy
    wrzątkiem, by trochę zmiękł.
    Studzimy.
  • 3. Do miski przekładamy selera,
    ananasa, kukurydzę oraz
    ryż. Dodajemy około 2-3 łyżek
    majonezu, doprawiamy solą
    i pieprzem do smaku. Dokładnie
    mieszamy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Seler

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_05-2008

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować