Coś prostego i szybkiego, coś na ząb, jedynie trzeba chwilę poczekać na ugotowanie fasoli... niby można użyć fasoli z puszki, ale to już nie to samo...
2 godz.
Składniki:
Składniki:
25 dag suchej fasoli, najlepiej Jasia
małe opakowanie solonych matiasów
czerwona cebula
sól, pieprz
oliwa z oliwek
Sałatka śledziowo-fasolowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Fasolę moczymy, najlepiej przez całą noc (minumum 2 godziny) i gotujemy do miękkości, śledzie moczymy w mleku przez conajmniej godzinę.
Wystudzoną fasolę mieszamy w misce z odsączonym i pokrojonym na małe kawałeczki śledziem, cebulą pokrojoną w piórka, solą, pieprzem i odrobiną oliwy. Zostawiamy na jakieś 30 min żeby się przegryzło.
Smacznego!
Komentarze