Sałatka śledziowa z podgrzybkami

0 (0 ocen)

  • 10 min

Smaczna śledziowa sałatka z dodatkiem marynowanych grzybków podana z pieczywem wspaniale pasuje na Święta Bożego Narodzenia, Sylwestra czy postną kolację.

  • 10 min

Składniki:

  • 2 podwójne filety śledziowe w occie
    1 puszka groszku
    200gram podgrzybków marynowanych
    4 ogórki w occie
    200g śmietany 12%
    1 łyżka majonezu
    pieprz i sól

Sałatka śledziowa z podgrzybkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • groszek i grzyby 1. Groszek odsączamy z zalewy i wrzucamy do miski. Podgrzybki odsączamy i kroimy w drobną kostkę. Wkładamy do miski.
  • ogórek w occie 2. Ogórki kroimy w drobną kostkę.
  • śledz 3. Śledzie obieramy ze skórki i kroimy w drobną kostkę. razem z ogórkami wkładamy do miski.
  • sałatka 4. Dodajemy śmietanę, majonez i przyprawy. Mieszamy.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy