Śledziowa z porem, groszkiem i ogórkiem

4.49 (149 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 40 min

Doskonała przekąska imprezowa. Każdemu będzie smakować.

  • 40 min

Składniki:

  • 1/2 kg śledzi matiasów
    1 por
    4 ogórki konserwowe
    1/2 puszki groszku konserwowego
    3 jajka
    4 łyżki majonezu
    sok z cytryny
    sól
    pieprz
Wystaw ocenę:

4.49 (149 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Śledziowa z porem, groszkiem i ogórkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Matiasy moczymy kilka godzin we wodzie. Następnie skrapiamy je obficie sokiem z cytryny. Śledzie kroimy na mniejsze kawałki.
  • 2. Pora kroimy w plasterki i zaparzamy 10 minut w osolonym wrzątku. Odcedzamy. Ogórki kroimy w kostkę. Groszek odsączamy z zalewy. Jajka gotujemy na twardo, obieramy i kroimy w półplasterki.
  • 3. Przygotowane śledzie, por, groszek, ogórki oraz jajka przekładamy do salaterki. Dodajemy majonez i delikatnie wymieszamy. Sałatkę doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem. Podajemy z pieczywem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_04-2015

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować