Sałatka śledziowa

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min

Świąteczna sałatka .

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • 600 g filetów śledziowych a’la Matjas
    2 czerwone cebule
    1 puszka czerwonej fasoli
    2 papryki (czerwona i żółta)
    2 jabłka
    2 jajka ugotowane na twardo
    2 ogórki kwaszone
    4 łyżki majonezu
    200 ml jogurtu naturalnego
    pieprz

Sałatka śledziowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filet mocz w wodzie przez ok. 1 godz. Następnie odsącz i pokrój na małe kawałki.
  • 2. Jabłka obierz i zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Cebulę, ogórki, papryki i jajka pokrój w plasterki, a fasolę odsącz. Włóż wszystko do miski i dokładnie wymieszaj.
  • 3. Połącz majonez z jogurtem i pieprzem. Dodaj do sałatki i odstaw ją do lodówki na 1 godz.

Komentarze

Podobne przepisy