Sałatka śledziowa

4.5 (165 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Sałatka jest przepyszna i bardzo szybko się ją robi.

Składniki:

  • ● 1/2 kg solonych płatów śledziowych
    ● jajka (tyle sztuk, ile płatów)
    ● 1 puszka groszku
    ● 3 kiszone ogórki
    ● 1 średnia cebula
    ● majonez
    ● łyżka cukru
Wystaw ocenę:

4.5 (165 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Sałatka śledziowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Płaty moczymy w wodzie,
    żeby nie były zbyt słone, osączamy
    i każdy kroimy na
    4 części. Jajka gotujemy na
    twardo, studzimy, obieramy
    ze skorupek i kroimy w ósemki.
    Cebulę obieramy i kroimy
    w drobną kostkę. Zasypujemy
    cukrem i odstawiamy, żeby
    puściła sok. Ogórki kroimy
    w kostkę.
  • 2. Wszystkie składniki wsypujemy
    do miski i mieszamy
    z majonezem. Odstawiamy
    do lodówki na 2 godziny.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_01-2010

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować