Sałatka ryżowo - pieczarkowa

0 (0 ocen)

  • 20 min

Bardzo prosty przepis na ciekawą kompozycję smakową.

  • 20 min

Składniki:

  • 20 dag ryżu,
    2 łyżki masła,
    pół małego słoiczka dyni w occie,
    1 cebula,
    2 ząbki czosnku,
    20 dag pieczarek,
    sok z cytryny,
    natka pietruszki,
    sól, pieprz,
    ostra papryka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Sałatka ryżowo - pieczarkowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ryż ugotuj w lekko osolonej wodzie zgodnie z przepisem na opakowaniu. Osącz i wymieszaj z łyżeczką masła, by się nie posklejał.


  • 2. Dynię osącz z zalewy, dodaj do ryżu.
  • 3. Na patelni rozgrzej łyżeczkę masła, zeszklij na nim posiekaną cebulę i czosnek. Dodaj pieczarki, oprósz solą i pieprzem. Smaż, aż wyparuje cały płyn. Ostudź, dodaj do ryżu.
  • 4. Sałatkę wymieszaj z 1 łyżką posiekanej natki, dopraw do smaku sokiem z cytryny, solą, pieprzem i ostrą papryką.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Dynia Pieczarki Ryż

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować