Sałatka ryżowa z tuńczykiem

0 (0 ocen)

Sałatka powstała, gdy chciałam wykorzystać zalegające w lodówce składniki. Dołożyłam do tego ryż, cebulę, szczypiorek oraz przyprawy i wyczarowałam całkiem pyszną sałatkę.

Składniki:

  • 2 woreczki ryżu
    1 puszka tuńczyka
    3 gotowane jajka
    4 ogórki konserwowe
    1 średnia cebula
    1/2 pęczka szczypiorku
    majonez
    sól pieprz
    szczypta chili

Sałatka ryżowa z tuńczykiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ryż ugotować w osolonej wodzie, jajka ugotować na twardo. Cebulę obrać i pokroić w kostkę. Umyty szczypiorek drobno posiekać. Ogórki i ugotowane jajka kroimy w kostkę.Tuńczyka odlewamy z zalewy i rozdrabniamy. Ugotowany ryż odcedzamy, studzimy i wyjmujemy z woreczków. Wszystkie składniki wmieszamy razem, dodajemy majonez, doprawiamy solą, pieprzem i chili -w zależności od upodobań smakowych.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy