Sałatka ryżowa z tuńczykiem

0 (0 ocen)

  • 40 min

bardzo smaczna, często gości w moim domu

  • 40 min

Składniki:

  • 2 woreczki ryżu
    2 puszki tuńczyka w oleju lub sosie własnym
    3 łyżki majonezu
    4 łyżki pikantnego ketchupu
    1 pęczek natki pietruszki
    6 ogórków konserwowych
    6 jajek
    1 puszka groszku konserwowego
    pieprz do smaku

Sałatka ryżowa z tuńczykiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ryż ugotować na miękko w osolonej wodzie. Ostudzić. Przełożyć do miski. Jajka ugotować na twardo. Ostudzić. Razem z ogórkami konserwowymi pokroić w kostkę. Dodać do ryżu. Tuńczyka oraz groszek konserwowy odsączyć z zalewy. Pietruszkę opłukać, posiekać. Wszystkie składniki dodać do miski z ryżem. Przyprawić do smaku pieprzem. Dobrze razem wymieszać. Przed podaniem schłodzić.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy