Sałatka ryżowa z tuńczykiem

2.33 (3 ocen)

  • Łatwy

Bardzo smaczna i pożywna sałatka warstwowa.

  • Łatwy

Składniki:

  • - ryż w woreczkach: 3 sztuki
    - cebula: 1 sztuka
    - jajka: 3 sztuki
    - keczup: 4 łyżki
    - majonez: 3 łyżki
    - ogórki konserwowe: 6 sztuk
    - puszka tuńczyka w oleju: 1 sztuka
    - sól, pieprz: 1 szczypta
Wystaw ocenę:

2.33 (3 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Ogórki konserwowe Jajko

Sałatka ryżowa z tuńczykiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ryż ugotować w osolonej wodzie. Jajka ugotować na twardo, obrać, drobno pokroić. Ogórki i cebulę również drobno pokroić. Tuńczyka lekko odsączyć.
  • 2. Układać warstwami:

    1) Ryż, ketchup, cebula.

    2) Ryż, jajka, posypać solą i pieprzem, ketchup, ogórki.

    3) Ryż, majonez, tuńczyk.

    4) Ryż, ketchup.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cebula Jajka Sałata Ryż

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować