Sałatka ryżowa z jabłkiem i orzechami włoskimi

0 (0 ocen)

  • 15 min

lekka sałatka na przyjęcia

  • 15 min

Składniki:

  • 300 g ryżu
    150 g sera gorgonzola
    2 gałązki selera naciowego pokrojonego w cienkie plastry
    2 jabłka, obrane i pokrojone w kostkę
    90 ml olivy extra virgine
    świeżo wyciśnięty sok z 1 cytryny
    1 świeża czerwona papryczka chili, bez nasion, drobno posiekana
    45 g rodzynek
    1/4 łyżeczka kminku
    16 g orzechów włoskich

Sałatka ryżowa z jabłkiem i orzechami włoskimi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ryż ugotować do miękkości. Odcedzić i przelać zimną wodą. Przełożyć do dużej miski i dodać gorgonzolę, seler, jabłko, oliwę, sok z cytryny, chilli, rodzynki, kminek i orzechy włoskie. Delikatnie wymieszać i od razu podawać.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy