sałatka ryżowa - mocno czosnowa

0 (0 ocen)

  • 15 min

Dla tych, którzy lubią smak czosnku.

  • 15 min

Składniki:

  • 100 g ryżu - 1 torebka
    250 g kukurydzy z puszki
    250 g groszku z puszki
    3 jajka
    1 łyżka majonezu
    4 duże ząbki czosnku
    sól i pieprz

Sałatka ryżowa - mocno czosnowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ryż gotujemy ok 15 minut. Gotujemy 3 jajka na twardo. Łączymy odsączoną kukurydzę, groszek, ryż, pokrojone w kostkę jajka. Mieszamy z łyżką majonezu, rozgniecionymi w prasce ząbkami czosnku, solą, pieprzem.

Porady

Smakuje najlepiej na drugi dzień. Podawać z chrupkimi tostami.

Komentarze

Podobne przepisy