Sałatka ryżowa

0 (0 ocen)

  • 20 min

Szybka, niedroga, smaczna.

  • 20 min

Składniki:

  • - 2 torebki ugotowanego ryżu ( 200g)
    - pół puszki kukurydzy konserwowej
    - 1 ogórek zielony
    - 1 sos sałatkowy koperkowy
    - 3 łyżki oleju
    - 3 łyżki sosu czosnkowego
    - sól, pieprz

Sałatka ryżowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ryż wsypać do miseczki, dodać kukurydzę. Ogórka obrać i pokroić w drobną kostkę. Dodać do miseczki z ryżem i kukurydzą. Przemieszać.
  • 2. Sos sałatkowy wymieszać z 3 łyżkami oleju i wlać do sałatki. Dodać sos czosnkowy, doprawić solą i pieprzem. Całość wymieszać.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy