Sałatka ryżowa

0 (0 ocen)

  • Łatwy

sałatka z ryżu z dodatkami................

  • Łatwy

Składniki:

  • - ryż tri coloro w saszetkach: 3 sztuki
    - cienkie parówki wędzone: 4 sztuki
    - czerwona cebula: 2 sztuki
    - czerwona fasola z puszki: 1 puszka
    - kukurydza z puszki: 1 puszka
    - ogórki konserwowe: 200 gramów
    - majonez: 5 łyżek
    - ketchup: 2 łyżki
    - pieprz: 0.5 łyżeczki
    - sól: 1 łyżeczka
    - olej: 3 łyżki

Sałatka ryżowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1.
    Ryż ugotować w osolonej wodzie i odsączyć, wsypać do miski.
    Parówki pokroić w kostkę i podsmażyć na złoty kolor na oleju.
    Fasolkę i kukurydzę odsączyć z zalewy, cebulę i ogórki pokroić w kostkę.
    Wszystkie składniki umieścić w naczyniu, dodać majonez i ketchup oraz sól i pieprz do smaku i wymieszać.
    Odstawić do lodówki na 30 minut.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy