Sałatka ryżowa

0 (0 ocen)

  • 30 min

Sałatka zawsze wszystkim smakuje i szybko znika ze stołu

  • 30 min

Składniki:

  • 3 woreczki ryżu
    6 jajek
    1 puszka kukurydzy
    30 dag szynki konserwowej
    30 dag sera zółtego
    1 duża cebula
    słoik ogórków korniszonów
    słoik marynowanych pieczarek
    majonez
    pieprz, sól

Sałatka ryżowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ryż ugotować. Jajka ugotowane na twardo pokroić w drobną kostkę. Kukurydze osączyć z zalewy. Szynkę, ser żółty cebulę, ogórki i pieczarki pokroić w kosteczkę. Wszystkie składniki połączyć, wymieszać z majonezem. Doprawić solą i pieprzem.

Komentarze

Podobne przepisy