Sałatka resztkowa

0 (0 ocen)

  • 40 min

Przepis powstał, bo zostało trochę warzyw w lodówce, które do niczego nie pasowały... Ponieważ żona lubi eksperymentować więc uznała że zrobi sałatkę i zobaczymy co z tego wyniknie. No i okazało się że był to bardzo dobry pomysł :-D

  • 40 min

Składniki:

  • po połowie niewielkiego brokuła i kalafiora, 1 średni por, 1 szczypiorek (bez cebuli), 3 jajka, 1/2 puszki kukurydzy (ok. 100g), sól, pieprz i słodka papryka do smaku, 3-4 łyżki majonezu

Sałatka resztkowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka ugotować na twardo, brokuły i kalafiora lekko podgotować (5-10 minut). Wszystkie składniki drobno pokroić, wymieszać, przyprawić do smaku solą, pieprzem i papryką. Na koniec połączyć z majonezem.

Porady

Sałatkę można na 1-2 godziny wstawić do lodówki żeby się 'przegryzła'. Dodanie większej ilości pora (albo nieco cebuli) zaostrzy smak

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy