Sałatka porowa z marynowanymi pieczarkami.

4.51 (184 ocen)

  • 20 min

Ta sałatka jest zawsze na moim stole podczas świąt oraz imprez okolicznościowych. Wszystkim smakuje i szybko znika.Jest szybka i prosta w wykonaniu.

  • 20 min

Składniki:

  • 20 dag szynki konserwowej
    mały słoik pieczarek marynowanych
    6-7 ogórków konserwowych
    2 pory
    kukurydza konserwowa
    5 jajek na ugotowanych na twardo
    pieprz, sól
    majonez
    szczypiorek
Wystaw ocenę:

4.51 (184 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Sałatka porowa z marynowanymi pieczarkami. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Szynkę, pieczarki marynowane, ogórki pokroić w kosteczkę, białą częśc pora pokroić w półplasterki, sparzyć wrzątkiem, dodać go do misy z sałatką. Kukurydze odcedzić i wsypać do sałatki.Jaja zetrzeć na tarle o grubych oczkach.
  • 2. Dodać majonez wg uznania, doprawić solą i pieprzem, dodać dowolną ilość posiekanego szczypiorku, wymieszać.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Sałata Warzywa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować