Sałatka pomidorowa

0 (0 ocen)

  • 40 min

Idealna na przekąskę lub jako dodatek do mięs.

  • 40 min

Składniki:

  • 250 g pomidorków koktajlowych (kolorowych)
    1 ogórek sałatkowy
    pęczek szczypiorku
    Sos:
    3 łyżki octu ryżowego
    50 ml oliwy z oliwek
    3 łyżki sosu słodko-kwaśnego
    sól ,pieprz

Sałatka pomidorowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pomidorki płuczemy ,osuszamy i kroimy w ćwiartki ,ogórek w małą kostkę. Szczypiorek siekamy.
    W misce mieszamy ocet ryżowy ,oliwę z oliwek ,sos słodko-kwaśny. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.
    Sos mieszamy z pomidorami. Odstawiamy do lodówki na 30 min.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy