Sałatka pieczarkowa z groszkiem

4.5 (161 ocen)

Sałatka bardzo ładnie prezentuje się na stole.Idealnie sprawdza się podana do mies i wędlin.

Składniki:

  • 500 g drobnych pieczarek
    3 jajka
    300 g mrożonego zielonego groszku
    1 duża cebula
    4-5 łyżek majonezu
    1 łyżka musztardy
    1 łyżka octu
    pieprz
    sól
Wystaw ocenę:

4.5 (161 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Sałatka pieczarkowa z groszkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pieczarki myjemy i kroimy na ćwiartki.Gotujemy je w wodzie z dodatkiem octu i soli około 3 minut.Odcedzamy.Groszek wrzucamy na wrzątek z dodatkiem soli.Gotujemy około 3-4 minut i odcedzamy.Jajka gotujemy na twardo.Po ostudzeniu kroimy w grubą kostkę.Cebulę bardzo drobno kroimy i dodajemy do sałatki.Wszystkie składniki mieszamy ze sobą.Dodajemy majonez,musztardę,pieprz i sól.Całość mieszamy.Sałatkę chłodzimy w lodówce.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować