Od dłuższego czasu jestem bezrobotna. Mieszkam na wsi z mężem i czwórką dzieci. W naszym codziennym jadłospisie wykorzystuję plony z przydomowego ogródka.
Składniki:
● 2 łyżki majonezu
● 20 dag pieczarek lub słoik pokrojonych pieczarek
● 4 ogórki konserwowe
● 5-cm kawałek białej części pora
● 10 dag żółtego sera
● 1 puszka czerwonej fasoli
● 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
● sól
● pieprz
Sałatka pieczarkowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Pieczarki oczyszczamy, myjemy
i osuszamy. Kroimy w plasterki
i gotujemy w osolonej
wodzie ok. 15 minut. Następnie
osączamy i studzimy (pieczarki
ze słoika osączamy).
2.Ogórki i pora kroimy w plasterki.
Ser ścieramy na tarce
o dużych oczkach. Fasolę płuczemy
zimną wodą, osączamy.
Składniki sałatki mieszamy
z majonezem. Doprawiamy do
smaku solą i pieprzem.
Komentarze