Sałatka paskowa z fasolą

4.5 (173 ocen)

  • 30 min

Taka sałatka doskonale nadaje się na każda uroczystość domową, ma wspaniały smak i goście zajadają sie ze smakiem.

  • 30 min

Składniki:

  • 6 jajej ugotowanych na twardo
    1 puszka kukurydzy
    1 puszka czerwonej fasoli
    200g żółtego sera
    1 czerwona papryka
    1 żółta papryka
    2 cebule (czerwona i biała)
    1 łyżka keczupu
    2-3 łyżki majonezu
    sól i pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

4.5 (173 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Jajko

Sałatka paskowa z fasolą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • składniki 1. Kukurydzę i fasolę odsączamy z zalewy , fasolę mocno przepłukujemy pod wodą i osuszamy na sicie z nadmiaru wody. Pozostałe składniki kroimy w cienkie paski o długości 2cm na 0,5cm . Jest to sałatka krojona metoda w paseczki.
  • sałatka 2. Wszystkie składniki wkładamy do miski, dodajmy majonez i keczup. Delikatnie mieszamy i doprawiamy do smaku. Sałatka mam być tylko lekko związana z majonezem więc używajmy go mało.
    Gotową sałatkę wykładamy do czystej miski.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka Papryka Sałata Fasola czerwona

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować