Sałatka owocowa w grejpfrutowych miseczkach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Owoce dokładnie myjemy, grejpfruty i pomarańczę szorujemy.
2.Ze świeżego ananasa wycinamy dwa plastry i kroimy je na paski. Plaster kaki też kroimy na paski.
3.Banana obieramy i kroimy na mniejsze części.
4.Z limonki wyciskamy sok. Pomarańczę obieramy i dzielimy na cząstki.
5.Awokado obieramy, usuwamy pestkę i miksujemy miąższ razem z sokiem z limonki oraz ostrą papryką. Powstanie gęsty mus.
6.Grejpfruty przekrajamy na pół, wydrążamy miąższ i do grejpfrutowych miseczek (tzw. kokilek) wkładamy kawałki grejpfrutów, banana, pomarańczy, kaki, ananasa. Owoce polewamy musem z awokado, korzystając z dekoracyjnej szprycy.
Komentarze