Sałatka ogórkowo-marchewkowa ze złocistym curry

0 (0 ocen)

  • 60 min

Sałatka jest pyszna jako dodatek do mięs jak i do kanapek

  • 60 min

Składniki:

  • * 2 kg średniej wielkości ogórków
    * 40 dkg marchwi

    Zalewa

    * 1,5 szklanki octu 10%
    * 20 łyżek cukru
    * 2 łyżeczki curry
    * 1,5 szklanki oleju
    * sól do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Sałatka ogórkowo-marchewkowa ze złocistym curry - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ogórki i marchew myjemy, kroimy w plastry i solimy. Ocet z cukrem gotujemy, dodajemy curry i olej. Wszystkie składniki zalewy chwilę podgrzewamy. W słoikach układamy kilka warstw marchwi, kilka warstw ogórków. Gorącą zalewie wlewamy do słoików po każdej ułożonej warstwie warzyw. Wszystkie warstwy mają być dokładnie zalane zalewą.
    Słoiki zakręcamy i pasteryzujemy około 25 min.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować