Sałatka ognista

4.5 (155 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Ma bardzo ciekawy, egzotyczny smak, który jest zasługą przyprawy meksykańskiej i ananasa. Polecam!

Składniki:

  • ● 2 filety z kurczaka
    ● 2-3 plastry ananasa z puszki
    ● puszka kukurydzy
    ● puszka groszku
    ● 1 papryka czerwona
    ● 1 papryka zielona
    ● natka pietruszki
    ● majonez
    ● keczup
    ● mały kubek jogurtu naturalnego
    ● przyprawa meksykańska w proszku
Wystaw ocenę:

4.5 (155 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Sałatka ognista - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Sałatka ognista 1. Kurczaka kroimy w paseczki
    i smażymy do miękkości.
    Papryki przekrawamy, usuwamy
    gniazda nasienne, miąższ
    kroimy w kosteczkę. Kukurydzę
    i groszek osączamy. Ananasa
    osączamy i kroimy
    w kostkę.
  • 2. Wszystkie składniki przekładamy
    do salaterki. Majonez
    mieszamy z jogurtem i keczupem
    oraz przyprawą meksykańską
    do smaku. Dodajemy
    posiekaną natkę pietruszki
    i mieszamy.
  • 3. Sałatkę polewamy sosem,
    mieszamy i na 2 godziny odstawiamy,
    aby się przegryzła.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_09-2008

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Meksykańska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować