Sałatka obiadowa z pieczarkami i rzodkiewką

0 (0 ocen)

  • 15 min

Pasuje do obiadu i do każdego rodzaju mięs.

  • 15 min

Składniki:

  • 1 pęczek rzodkiewka ,
    2 pomidory ,
    1 cebula ,
    12 szt pieczarek marynowanych
    pieprz kolorowy ziarnisty
    olej rzepakowy ,
    szczypiorek ,
    1 szt por (biała część)

Sałatka obiadowa z pieczarkami i rzodkiewką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rzodkiewki myjemy odcinamy liście i ogonki. Kroimy w kosteczkę. Pieczarki odcedzamy z zalewy i kroimy. Cebule obieramy, siekamy drobno. Pora białą część kroimy w plasterki następnie w kosteczkę.
  • 2. Pomidory myjemy kroimy drobno. Wszystkie składniki mieszamy. doprawiamy olejem, solą pieprzem i łyżką octu z pieczarek. Dodajemy posiekany szczypiorek. Mieszamy , podajemy.

Komentarze

Podobne przepisy