Sałatka obiadowa

5 (158 ocen)

  • 15 min

Pyszna, szybka wiosenna sałatka do obiadu. Idealna do pieczonego mięsa i smażonych ryb.

  • 15 min

Składniki:

  • 1/2 główki sałaty zielonej
    1/2 pęczka rzodkiewki
    1/2 ogórka wężowego
    2 pomidory
    1/2 pęczka cebulki dymki
    100 ml śmietany 18% lub jogurtu naturalnego
    sól
    pieprz
    szczypta cukru
    kolorowy pieprz
Wystaw ocenę:

5 (158 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Dodatki

Sałatka obiadowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Sałatka obiadowa 1. Warzywa umyć, osuszyć. Sałatę rwiemy na kawałki. Pomidory sparzamy, obieramy ze skórki i kroimy w kostkę. Ogórka zielonego obieramy i kroimy w słupki. Rzodkiewki kroimy w plasterki. Cebulę dymkę siekamy.
    Śmietanę lub jogurt przyprawiamy solą, pieprzem oraz cukrem do smaku, dokładnie mieszamy.
    Na talerzu układamy sałatę skrapiamy śmietaną lub jogurtem. Na sałatę dajemy rzodkiewki, pomidory, ogórki,polewamy śmietaną, posypujemy posiekaną cebulką dymką i świeżo zmielonym kolorowym pieprzem. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ogórek Pomidor Rzodkiewka Sałata

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować