Sałatkę tę pierwszy raz przyrządzałam na warsztatach kulinarnych z Grzegorzem Łapanowskim. Stworzyła ją kobieta Najsztuba, a wyszło jej to naprawdę smacznie!
35 min
Składniki:
6 małych młodych ziemniaków
1 płat makreli wędzonej
pęczek pietruszki
oliwa z oliwek
pieprz
2 - 3 łyżki musztardy francuskiej
mała cebula
Sałatka najsztuba. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ziemniaki myję i gotuję w mundurkach. Kiedy są już miękkie,
odcedzam i zostawiam, aby przestygły.
2.Cebulę kroję w drobną kostkę, pietruszkę siekam, a ziemniaki
kroję w cząstki. Wrzucam do miski, dodaję musztardę francuską,
oliwę z oliwek, nieco pieprzę i mieszam wszystko razem.
Komentarze