Sałatka ze szpinakiem, jajkiem i rzodkiewką

4.5 (153 ocen)

  • 15 min

Lekka i zdrowa sałatka z świeżym szpinakiem, rzodkiewką i jakiem. Szpinak z powodzeniem można zastąpić rukolą lub roszponką.

  • 15 min

Składniki:

  • 100g świeżych liści szpinaku
    ½ pęczka rzodkiewki
    100 ml jogurtu greckiego
    2 jajka
    kromka chleba pełnoziarnistego
    sól, czarny pieprz, koperek, czosnek
Wystaw ocenę:

4.5 (153 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Sałatka ze szpinakiem, jajkiem i rzodkiewką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Szpinak i rzodkiewkę dokładnie myjemy. Rzodkiewkę kroimy na cztery części. Kromkę chleba kroimy w kostkę i podsmażamy na patelni z odrobina oliwy i oregano.
    Na talerzach układamy szpinak a na nim rzodkiewkę, jajka i grzanki. Jogurt grecki mieszamy z przeciśniętym ząbkiem czosnku, solą, czarnym pieprzem i koperkiem. Całość polewamy jogurtem.

Porady

Szpinak z powodzeniem można zastąpić rukolą lub roszponką

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Sałata Szpinak Warzywa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować