Sałatka mojej teściowej

4.5 (192 ocen)

Opublikowany w Magazynie

To jedno z moich ulubionych dań, które po raz pierwszy jadłam u teściowej. To mistrzyni w robieniu sałatek!

Składniki:

  • ● 1 średniej wielkości brokuł
    ● 1 opak. sera feta
    ● 1 czerwona papryka
    ● 2 ząbki czosnku
    ● 1/2 kubka małej śmietany 12-proc.
    ● 3 łyżki majonezu
    ● sól ● pieprz
    ● grecka przyprawa do sałatek
    ● koperek do dekoracji
    ● 1/2 łyżeczki lubczyku
Wystaw ocenę:

4.5 (192 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Sałatka mojej teściowej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Brokuła podzielonego na różyczki
    blanszujemy 5 minut w osolonej wodzie. Przelewamy
    zimną wodą
    i osączamy na sicie.
  • 2. Paprykę przekrawamy,
    usuwamy nasionka,
    miąższ kroimy w kostkę.
    Czosnek siekamy (miażdżymy
    w prasce).
  • 3. Majonez mieszamy
    ze śmietaną, przyprawą
    grecką, solą i pieprzem.
    Do warzyw dodajemy pokrojoną
    w grubą kostkę
    fetę i posiekany szczypiorek.
    Sałatkę polewamy
    sosem, mieszamy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Brokuły Feta

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPK_02-2008

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować