Sałatka mieszana

4.5 (184 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Ten przepis wymyśliła moja córka, która wprost uwielbia gotować. Na każdym przyjęciu sałatkarobi furorę i zawsze jako pierwsza znika ze stołu.

Składniki:

  • ● puszka czerwonej fasoli
    ● słoiczek pokrojonego selera
    ● puszka kukurydzy
    ● pęczek rzodkiewek
    ● pęczek szczypiorku
    ● 2 pomidory
    ● 2 małe ogórki konserwowe
    ● 5 łyżek majonezu
    ● przyprawy w kostkach: pietruszka, bazylia
    ● sól
    ● pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (184 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Sałatka mieszana - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Fasolę przelewamy zimną
    wodą, seler odcedzamy
    z zalewy. Osączoną kukurydzę
    wsypujemy do miski.
    Dodajemy fasolę, seler
    i drobno pokrojone, wydrążone
    z pestek pomidory,
    ogórki, rzodkiewki oraz posiekany
    szczypiorek.
  • 2. Majonez mieszamy z rozkruszonymi
    przyprawami,
    solą i pieprzem. Polewamy
    warzywa i mieszamy. Sałatkę
    schładzamy ok. 5 godzin.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Seler Fasola czerwona

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_04-2009

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować