Sałatka meksykański król imprezy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Czerwoną cebulę obieramy i kroimy w kostkę. Mięso mielone podsmażamy z odrobiną tłuszczu na patelni. W połowie smażenia dodajemy cebulę, doprawiamy do smaku przyprawami. Przed końcem smażenia dodajemy koncentrat pomidorowy i dokładnie mieszamy. Następnie mięso studzimy.
2.Pieczarki obieramy i kroimy w plastry, podsmażamy je na masełku.
3.Sałatkę układamy warstwowo. Na spód dużej miski układamy porwaną sałatę lodową.
4.Pomidory sparzamy i obieramy ze skórki, kroimy w kostkę i układamy na sałacie. Na pomidory kładziemy wystudzone mięso, a na mięso pieczarki.
5.Na pieczarkach układamy odsączoną z zalewy kukurydzę, a następnie fasolę.
6.Jogurt naturalny mieszamy z majonezem, doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Tak przygotowanym sosem polewamy sałatkę. Ser ścieramy na grubych oczkach tarki lub kroimy w zapałki. Posypujemy nim sałatkę.
7.Z chipsów układamy koronę, a resztę kruszymy posypując sałatkę. Sałatkę wstawiamy do lodówki na kilka godzin do przegryzienia.
Porady
Sałatkę można podawać również na ciepło w tortilli.
Komentarze