Sałatka meksykańska

4.5 (200 ocen)

  • Dla 10 osób
  • Łatwy

szybka smaczna o bardzo wyrazistym smaku

  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - fasola czerwona z puszki: 1 sztuka
    - fasola biała z puszki: 1 sztuka
    - kukurydza w puszce: 1 sztuka
    - papryka kolorowa ( czrwona i żółta ): 1 sztuka
    - ketchup łagodny: 5 łyżek
    - ketchup pikantny: 15 łyżek

    - mięso wieprzowo-wołowe mielone: 0.5 kilograma
Wystaw ocenę:

4.5 (200 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Sałatka meksykańska - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Na patelni smażymy małe kotleciki z mięsa mielonego , następnie odcedzamy fasolę, kukurydzę i paprykę z zalewy ( składniki z puszki )Paprykę kroimy w kostkę i mieszamy wszystkie składniki razem dodajemy ketchupu i przyprawy wg. uznania sałatka ta poninna być lekko pikantna.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Sałata Fasola czerwona Fasola

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować