Sałatka meksykańska

0 (0 ocen)

Zdrowe co nieco do schrupania

Składniki:

  • 1 puszka kukurydzy
    1 puszka czerwonej fasoli
    1/2 czerwonej papryki
    1/2 zielonej papryki
    1/2 żółtej papryki
    1 gałązka natki pietruszki
    2-3 gałązki kolendry
    3 łyżki oliwy z oliwek
    2 łyżki soku z cytryny
    2 ząbki czosnku
    2 kromki żytniego chleba
    pieprz
    sól

Sałatka meksykańska - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Chleb posmarować oliwą, pokroić w kostkę i przyrumienić na patelni.
  • 2. Paprykę pokroić w kostkę, kolendrę i pietruszkę posiekać. Czosnek posiekać, rozetrzeć z solą, wymieszać z oliwą, pieprzem i sokiem z cytryny.
  • 3. Kukurydzę i fasolę odsączyć i wymieszać z papryką, dodać kolendrę z pietruszką, polać sosem i wymieszać. Posypać grzankami.

Komentarze

Podobne przepisy