Sałatka meksykańska

4.49 (163 ocen)

  • 30 min

Sałatka, która z każdej imprezy zawsze "wychodzi" jako pierwsza. Sycąca, orzeźwiająca i chrupiąca.

  • 30 min

Składniki:

  • • 2 piersi z kurczaka
    • 1/2 sałaty lodowej
    • 4 pomidory duże lub kilkanaście koktajlowych
    • 1 puszka fasoli czerwonej
    • 5-6 ogórków konserwowych
    • 1 duży jogurt grecki
    • 3 czubate łyżki majonezu
    • sól, pieprz
    • 3 łyżki keczupu
    • przyprawa do burritos
    • 1 paczka czipsów - tortilla kukurydziana
Wystaw ocenę:

4.49 (163 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Sałatka meksykańska - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. • Filet z kurczaka pokroić w kostkę, wymieszać z przyprawą do burritos, ewentualnie doprawić solą i pieprzem.
    • Usmażyć na oleju na złoty kolor.
    • Jogurt wymieszać z majonezem, doprawić solą i pieprzem.
    • Sałatkę układać w kolejności od dołu:
    1. Pokrojona sałata lodowa
    2. Pokrojone pomidory posypane pieprzem
    3. Filet z kurczaka polany keczupem
    4. Fasola czerwona
    5. Ogórek konserwowy pokrojony w kostkę
    6. Sos jogurtowy
    7. Pokruszone tortille w środku a wokół naczynia korona z trójkątów.

Porady

Sałatkę trzymamy w lodówce kilka godzin, aby się przegryzła, a tortille wykładamy w ostatniej chwili przed podaniem, aby nie rozmiękły.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Sałata

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Święta Karnawał Impreza

Podobne przepisy

To może cię zainteresować