Sałatka meksykańska

4.64 (214 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 40 min
  • Dla 7 osób

Sałatkę przygotowuję się zaledwie kilka minut, a smakuje rewelacyjnie, a to zasługa pysznego sosu majonezowo-ketchupowego i kolorowych warzyw

  • 40 min
  • Dla 7 osób

Składniki:

  • 2 piersi z kurczaka,
    przyprawa do dań kuchni meksykańskiej,
    1 puszka czerwonej fasoli,
    1 puszka kukurydzy,
    1 czerwona papryka,
    1 por,
    olej do smażenia,
    SOS:
    3 łyżki majonezu,
    3 łyżki ketchupu,
    sól,
    pieprz
Wystaw ocenę:

4.64 (214 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Sałatka meksykańska - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pierś z kurczaka drobno kroimy, oprószamy ją przyprawą do dań kuchni meksykańskiej i obsmażamy na patelni. Mięso wykładamy na papierowe ręczniki, aby odsączyć nadmiar tłuszczu. Kukurydzę i fasolę odsączamy. Paprykę myjemy, usuwamy gniazda nasienne i kroimy ją w drobną kostkę. Pora (białą część) kroimy w cienkie paski.
    Składniki sosu mieszamy ze sobą do uzyskania gładkiej konsystencji.
    Do miski wkładamy składniki sałatki, mieszamy je z sosem i doprawiamy do smaku.
    Smacznego :)

Porady

Sałatkę można podać od razu, jednak najlepiej smakuje następnego dnia, gdy składniki się przegryzą.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Sałata

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Meksykańska Kolacja

Podobne przepisy

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Sałatka meksykańska

To może cię zainteresować